top of page
Biografia

Carme Solé Vendrell 

Il·lustradora, pintora, escultora

 

Neix al barri d'Horta de Barcelona el 1944.

 

Estudia pintura a l'Escola Massana de Barcelona.

 

El 1968 il·lustra el seu primer llibre.

 

Reconeguda internacionalment per les seves il·lustracions de llibres per a infants, d'alguns també n'és autora del text.

 

Ha il·lustrat textos de Gabriel García Márquez, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Bertold Brecht i Miquel Martí i Pol, entre d'altres.

 

L'obra que la consagra internacionalment és La Lluna d'en Joan, del que n'és també autora del text.

 

Destaquen entre altres premis, Premio Nacional de Ilustración 1978, Octogone de Fonte 1992, Creu de Sant Jordi 2006, Premi Nacional de Cultura 2012, Premio Nacional de Ilustración Trayectoria 2013.

 

El 1997 Antològica al Museu Nacional de Taipei / Taiwan.

 

El 1992 comença a pintar rostres d'infants que es presenten a l'exposició La Lluna d'en Joan , Palau de la Virreina 2001 i Ibtihal, Castell de Cornellà 2006.

 

El 2014 després d'Il·lustrar el poema La croada dels nens de Brecht, agafa el compromís, per mitjà de la pintura, de reclamar que siguin respectats els Drets dels Infants amb la campanya WHY?

 

El 2018 amb motiu dels seus 50 anys de trajectòria artística, el Govern de la Generalitat organitza l'exposició retrospectiva de la seva obra WHY? Per Què / Carme Solé Vendrell, al Palau Robert de Barcelona, que després viatja a Tortosa, Cardedeu, Ripoll i Manresa.

 

El 2018 instal·lació WHY? / MIRADES a la façana Diagonal del Palau Robert.

 

El 2019 crea l'escultura La més petita de totes, per encàrrec de la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya i  l'escultura Alícia, per encàrrec de l'Acadèmia Catalana de Música per als Premis Alícia.

 

Acció "WHY?" al Port de Barcelona 2020. 

Acció al Tibidabo amb UNICEF i Ajuntament de Barcelona 2022

 

Instal·lació de l'escultura Abraçada als jardins de Can Deu de Barcelona 2022

miki_retallat.png
estudi horta 1978.tif
bottom of page